Eandis ziet de grote voordelen van gas(absorptie)warmtepompen en schreef onderstaand artikel in de september editie van haar magazine.

“Nood aan een hoog rendement voor je verwarming? Geen enkel verwarmingssysteem met fossiele brandstof heeft een hoger energetisch rendement dan een gaswarmtepomp, de ‘warmtepomp 2.0’. Het toestel combineert de voordelen van twee veel voorkomende warmtetechnologieën: de gasketel en de ‘klassieke’ warmtepomp. Het haalt energie uit een hernieuwbare bron (lucht, bodem of water) en waardeert die op (via een absorptiecyclus) naar een hogere en bruikbare watertemperatuur. Die energie voegt het vervolgens samen met de warmteproductie van een condenserende gasbrander.

Er bestaan lucht/water- en bodem/water-gaswarmtepompen. Gaswarmtepompen, ten opzichte van traditionele (elektrische) warmtepompen, behouden veel sterker een goed vermogen en rendement, ook bij lagere buitentemperaturen of hogere watertemperaturen. Bovendien kan bij het type bodem/water de geothermische bron tot 50 % kleiner worden gedimensioneerd.

Een gaswarmtepomp gebruikt, in vergelijking met een traditionele gascondensatieketel, nog eens tot 70 % extra energie uit een hernieuwbare bron. Aardgas is per kWh ook 3 tot 4 keer goedkoper dan elektriciteit. De rekening is snel gemaakt.”

“Nood aan een hoog rendement voor je verwarming? Geen enkel verwarmingssysteem met fossiele brandstof heeft een hoger energetisch rendement dan een gaswarmtepomp, de ‘warmtepomp 2.0’.””

Originele .pdf downloaden?

Wil u graag het originele artikel in .pdf formaat bekijken? Hier is de de directe link naar de september editie van het Eandis magazine.